הסוד לעוגיות ביסקוטי שתמיד יוצאות פריכות: הטעות שכולם עושים ואיך להימנע ממנה

צפיות

🕓 זמן קריאה : 2 דקות

שיתוף :

שיתוף :

אין דבר יותר מתסכל מלהשקיע זמן ואהבה בעוגיות ביסקוטי – ולגלות שהן יצאו קשות מדי, רכות או מאבדות מהפריכות שלהן בדיוק ברגע שהכי בא לכם לטבול אותן בקפה. למה זה קורה? מתברר שיש טעות אחת נפוצה שכמעט כל אחד עושה, והיא מסוג הדברים שלא כתובים באף מתכון. רוצים לדעת מה באמת עושה את ההבדל בין ביסקוטי בינוניות לעוגיות שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול? בכתבה הזו נחשוף את כל הסודות – ואיך תוכלו לדייק פעם אחת ולתמיד.

הקסם של עוגיות הביסקוטי – פריכות אמיתית מתחילה בפרטים הקטנים

עוגיות ביסקוטי, או כפי שהן נקראות לפעמים – עוגיות איטלקיות כפולות אפייה, זוכות לפופולריות ברחבי העולם בזכות המרקם הפריך והיכולת שלהן ללוות כל כוס קפה או תה. נדמה שבפשטות שלהן טמון סוד קטן – כזה שמפריד בין עוגיה רגילה לעוגיה שהופכת לאחד מאותם הרגעים שלא שוכחים. אבל כדי להגיע לתוצאה באמת מושלמת, חשוב להכיר את כללי המשחק ולדעת היכן נמצאת נקודת הכשל הגדולה שרבים נופלים בה.

הטעות הגדולה: עיבוד יתר או חוסר תשומת לב בשלבים הקריטיים

ביסקוטי זו עוגיה שמבוססת על עבודה מדויקת – כל שלב בהכנה משפיע על התוצאה, אבל שימו לב במיוחד לשני שלבים קריטיים: עיבוד הבצק וזמן האפייה.
הטעות הנפוצה ביותר במטבח, גם עבור אלו שמכינים אותן שנים, היא ערבוב יתר של חומרי הבצק, או אפייה לא מדויקת בין השלבים. ערבוב יתר עלול ליצור עוגיה קשה מידי, ואילו אפייה קצרה מדי משאירה אותה תפלות וחסרות את אותה פריכות חלומית. כמו כן, שימו לב למדידת זמן האפייה בין שלב האפייה הראשוני לפריסה ולאפייה הנוספת – זהו המפתח האמיתי למרקם המושלם.

שלב-שלב: איך עושים את זה נכון?

ההרכב המנצח

הבסיס לכל ביסקוטי טוב הוא שילוב בין קמח, ביצים, מעט דבש וחומר טעם כמו ברנדי או תמצית וניל. חשוב להקפיד על שימוש באגוזים טבעיים – פקאן או שקדים – ולשלב שוקולד לפי טעמכם, מבלי להגזים בכמויות.

הכנה – אל תהיו גיבורים עם הלישה

את כל החומרים מערבבים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד – לא לעבד יותר מדי, זה לא לחם! זו בדיוק הנקודה שממנה מתחילות רבות מהצרות. בצק מגובש, לא דביק מידי ולא יבש, יבטיח גם עוגיה יציבה וגם מרקם אוורירי.

עיצוב ואפייה – שני שלבים ששווה לא למהר בהם

את הבצק מעצבים לכיכר מהודקת ואופים בחום בינוני עד שקלים הזהבה ומרגישים יציבים. אחרי צינון, חותכים בזהירות לפרוסות בעובי זהה – לא עבות מדי, לא דקות מדי. כל פרוסה חוזרת לתנור לסיבוב נוסף, שבתוכו נוצרת אותה פריכות חלומית ופנים נעים ללעיסה.

הכלים שעושים את ההבדל

הביסקוטי נהנות ממפגש עם משקה חם רק כשהן נשארות פריכות. אחסון נכון חשוב לא פחות מכל שלב. יש להניח את הביסקוטי שממש סיימו את האפייה להתקרר לחלוטין, ואז להעביר אותן לכלי אטום – כך הן נשארות נפלאות לאורך זמן.

מה לא עושים – והיכן טעויות

הרבה נוטים להוסיף עוד נוזלים, דבשים או שמנים, מתוך מחשבה שזה ידאג לעוגיה רכה או עסיסית יותר – בפועל זה פוגע במרקם ובסיסקוטי לא forgiving. גם פשרות בזמן הצינון בין האפייה הראשונה לחיתוך מפרקות את הביסקוטי וצפויות ליצור ספוגיות לא נעימה.

מדוע כפולת אפייה?

האפייה הכפולה היא זו שמעניקה את כל הקסם – בפעם הראשונה נאפה הכיכר כדי לקבע את הבצק, ובפעם השנייה אפשר ממש לשלוט בעובי וברמת הפריכות. הפרוסות מקבלות "שיזוף" נוסף, משחררות לחות עודפת ונשארות פריכות גם שבועות.

טיפים קטנים של טעם ואופי

אפשר לגוון עם אגוזים קלויים, להוסיף קליפת תפוז מגוררת, להחליף לחצאי אגוזי לוז, או לשלב חמוציות לתוספת חמיצות. לא מפחדים? טבלו קצה כל עוגיה בשוקולד מריר והניחו לו להתייצב לפני שתחזירו לצנצנת.

ליהנות בלי רגשות אשם – ואיך מגישים?

בהגשה, דווקא הפשטות מנצחת – ליד קפה שחור, תה חם או אפילו כוסית ליקר. אם מגיעים אורחים או אם יש יום קר, ביסקוטי ביתיים מגישים עם חיוך קטן והרבה חום. הסבלנות לשלבים, לא לדלג על מנוחה, והמינון המדויק של החומרים – זה בדיוק הסוד לעוגיה שתמיד תחזור לבקבוק האיטלקי, וגם לתה של אחר הצהריים בבית.
אם אתם רוצים להעמיק עוד יותר בעולם המאפים הביתיים ולגלות שלל טיפים לשדרוג עוגיות, מצאנו עבורכם מתכון לביסקוטי שיסביר בפירוט איך להכין עוגיות איטלקיות ביתיות שיהיו גם פריכות במיוחד וגם שובות לב, בדיוק כמו באיטליה.

עקוב אחרינו

53

71k

51

14k

196k

הירשם לניוזלטר שלנו

קבל עדכונים שוטפים על התכנים הכי מעניינים לפני כולם!

על ידי שליחת הטופס אתה מאשר קבלת הודעות ומיילים ממגזין MoonMan (מבטיחים בלי ספאם :)

טרנדי עכשיו

פוסטים קשורים

אין דבר יותר מתסכל מלהשקיע זמן ואהבה בעוגיות ביסקוטי – ולגלות שהן יצאו קשות מדי,

 צפיות

כולם יודעים שדיאטה היא לא עניין פשוט, לא לבני אדם ולא לבעלי חיים. אבל מה

 צפיות

עוגיית הביסקוטי אולי נראית פשוטה – יבשה, פריכה וקצת צנועה – אבל יש לה סוד

 צפיות

רבים חשבו שמצאו את הפתרון לבעיית המשקל כשוויגובי הגיעה לקופות החולים, אבל מה שנראה מבטיח

 צפיות

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים לפני כולם

our news