לפעמים נדמה שכרובית היא רק ירק אחד מתוך רבים על המדף, אבל מעט מאוד יודעים כמה אפשרויות טעימות ומפתיעות היא מציעה. מהמוקפץ ועד לקציצות, ממטבלים קטיפתיים ועד לתבשילים מפנקים – הכרובית מצליחה להפתיע בכל פעם מחדש, בגרסה טבעונית או צמחונית, פשוטה אך מרשימה. קיבצנו עבורכם 25 רעיונות שלא תפסיקו לנשנש – כאלה שישדרגו כל שולחן ויהפכו את הכרובית למלכת המטבח שלכם. זה בדיוק הזמן להכניס את הידיים למטבח ולגלות כמה קל, בריא ופשוט ליהנות מאוכל טבעוני שכובש את כולם.
הקסם שבכרובית – על הערך התזונתי והאפשרויות השונות
הכרובית היא אחד הירקות המבוקשים ביותר בכל מטבח טבעוני וצמחוני – ולא סתם. מדובר בירק דל קלוריות אך עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. פרחי הכרובית משביעים מאוד, משתלבים היטב בכל תבשיל ומעניקים לו נפח מבלי להכביד. היא נחשבת לאחד הירקות הבריאים, בזכות הרכיבים הפעילים שבה המסייעים בין היתר לאיזון מערכת העיכול, בריאות הלב וחיזוק מערכת החיסון. מעבר ליתרונות הבריאותיים, לכרובית יכולת ספיגת טעמים מרשימה ולכן קל להתאים אותה כמעט לכל סגנון בישול – מוקפץ, בתנור, בטיגון קל, נזידים ועוד.
איך בוחרים כרובית מושלמת?
הכרובית הישראלית זמינה כמעט כל השנה, אך בשיא העונה (חורף-אביב) אפשר למצוא אותה בשיאה – פריכה, רעננה ולבנה. רצוי לבחור כרובית כבדה יחסית, בגוון לבן אחיד, עם עלים ירוקים מסביב ללא כתמים. שמרו אותה במקרר כשהיא עטופה בנייר סופג או בשקית נושמת, עד השימוש.
טכניקות בסיסיות לעבודה עם כרובית
ניתן לפרק את הכרובית לפרחים בגודל אחיד, לשטוף היטב – ולהשתמש בה נא, מאודה, צלויה, מבושלת או מטוגנת. אפשר לגרר אותה דק ולהשתמש כ"תחליף אורז", או לטחון למרקם "פירה" קטיפתי. הקרוש או מיפוי החתכים של פרחי הכרובית מאפשר קבלת מרקמים מגוונים (פריך, רך, קראנצ’י) בכל הכנה.
25 רעיונות מקוריים למנות כרובית טבעוניות וצמחוניות
1. כרובית אפויה בשום ולימון
פרחי כרובית צלויים היטב עם שמן זית, שום, גרידת לימון וטימין – תוספת קלילה שתמיד נעלמת מהשולחן.
2. שניצל כרובית טבעוני
פרחי כרובית מבושלים מעט, מצופים בבלילת קמח חומוס ופירורי לחם, אפויים או מטוגנים לשניצל זהוב המנצח כל ציפייה.
3. מוקפץ כרובית בסגנון אסייתי
חיתוך לפרוסות דקות וטיגון קל בווק עם רוטב סויה, ג’ינג’ר, ירקות שורש ובוטנים קלויים.
4. פיצה עם בסיס כרובית
גרירי כרובית, מיקס קמח אגוזים וטפיוקה, מתכון מושלם לבסיס פיצה ללא גלוטן – תטעמו ולא תאמינו.
5. קציצות כרובית ועשבי תיבול
שערבוב כרובית מאודה, תערובת קמחים ירוקים ותיבול עדין, קציצות קלילות שמתאימות לארוחה קלה או לפיקניק.
6. מרק כרובית קטיפתי
מרק נימוח, סמיך וקטיפתי, עם בצל ושום, עדשים או אגוזי קשיו, ללא טיגון כבד בכלל – עשיר, מנחם ובריא.
7. מג’דרה כרובית ועדשים
עדשים מבושלות יחד עם אורז ומעט פרחי כרובית קלויות – תוספת גיוון למנה המסורתית.
מנות כרובית טבעוניות וצמחוניות נכנסות בדיוק למקום שחיפשתם: כי קל להניח תבנית כרובית בתנור אחרי יום עמוס, מצוין לקחת חטיף קציצות לדרך, ואפילו סלט כרובית מהיר לאירוח רגעי. השפע הוא בזמינות: כרובית משתלבת היטב עם כל סגנון אוכל, נספגת ברטבים ותבלינים, פריכה באפייה ועדינה במרק.
עולם הכרובית מאפשר להתנסות, לגוון ולהתרגש מכל ביס חדש – טבעוני, צמחוני, טעים, בריא ומשביע. לא תאמינו מה אפשר לעשות מכרובית עד שלא תנסו – ואין ספק שמאהביה יגלו פה כמה רעיונות חדשים, ויש סיכוי גבוה מאוד שפרחי הכרובית יהפכו מהר מאוד לחלק קבוע בתפריט של הבית.
אם מתחשק לכם להרחיב את מגוון המתכונים שלכם ולגלות עוד רעיונות יצירתיים, כדאי להציץ ברשימה של מנות כרובית צמחוניות שיכולה לתת השראה למנות חדשות בכל עונה. כך תוכלו לשלב בין מתכונים פרקטיים לבין חידושים טעימים ובריאים, ולהכניס עניין וצבע לכל שולחן.
ענבל להב
ענבל להב היא כותבת חדשה במגזין, אשר מביאה עימה נקודת מבט רעננה ומודרנית. בעלת רקע בתחום התקשורת והעיתונאות, אין ספק שצופה לה עתיד מזהיר במקצוע.
עקוב אחרינו
53
71k
51
14k
196k
הירשם לניוזלטר
שלנו
קבל עדכונים שוטפים על התכנים הכי מעניינים לפני כולם!
על ידי שליחת הטופס אתה מאשר קבלת הודעות ומיילים ממגזין MoonMan (מבטיחים בלי ספאם :)