אי אפשר להפסיק לכרסם: 25 רעיונות מפתיעים למנות כרובית טבעוניות שתשדרגנה לכם כל ארוחה

צפיות

🕓 זמן קריאה : 3 דקות

שיתוף :

שיתוף :

לפעמים נדמה שכרובית היא רק ירק אחד מתוך רבים על המדף, אבל מעט מאוד יודעים כמה אפשרויות טעימות ומפתיעות היא מציעה. מהמוקפץ ועד לקציצות, ממטבלים קטיפתיים ועד לתבשילים מפנקים – הכרובית מצליחה להפתיע בכל פעם מחדש, בגרסה טבעונית או צמחונית, פשוטה אך מרשימה. קיבצנו עבורכם 25 רעיונות שלא תפסיקו לנשנש – כאלה שישדרגו כל שולחן ויהפכו את הכרובית למלכת המטבח שלכם. זה בדיוק הזמן להכניס את הידיים למטבח ולגלות כמה קל, בריא ופשוט ליהנות מאוכל טבעוני שכובש את כולם.

הקסם שבכרובית – על הערך התזונתי והאפשרויות השונות

הכרובית היא אחד הירקות המבוקשים ביותר בכל מטבח טבעוני וצמחוני – ולא סתם. מדובר בירק דל קלוריות אך עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. פרחי הכרובית משביעים מאוד, משתלבים היטב בכל תבשיל ומעניקים לו נפח מבלי להכביד. היא נחשבת לאחד הירקות הבריאים, בזכות הרכיבים הפעילים שבה המסייעים בין היתר לאיזון מערכת העיכול, בריאות הלב וחיזוק מערכת החיסון. מעבר ליתרונות הבריאותיים, לכרובית יכולת ספיגת טעמים מרשימה ולכן קל להתאים אותה כמעט לכל סגנון בישול – מוקפץ, בתנור, בטיגון קל, נזידים ועוד.

איך בוחרים כרובית מושלמת?

הכרובית הישראלית זמינה כמעט כל השנה, אך בשיא העונה (חורף-אביב) אפשר למצוא אותה בשיאה – פריכה, רעננה ולבנה. רצוי לבחור כרובית כבדה יחסית, בגוון לבן אחיד, עם עלים ירוקים מסביב ללא כתמים. שמרו אותה במקרר כשהיא עטופה בנייר סופג או בשקית נושמת, עד השימוש.

טכניקות בסיסיות לעבודה עם כרובית

ניתן לפרק את הכרובית לפרחים בגודל אחיד, לשטוף היטב – ולהשתמש בה נא, מאודה, צלויה, מבושלת או מטוגנת. אפשר לגרר אותה דק ולהשתמש כ"תחליף אורז", או לטחון למרקם "פירה" קטיפתי. הקרוש או מיפוי החתכים של פרחי הכרובית מאפשר קבלת מרקמים מגוונים (פריך, רך, קראנצ’י) בכל הכנה.

25 רעיונות מקוריים למנות כרובית טבעוניות וצמחוניות

1. כרובית אפויה בשום ולימון

פרחי כרובית צלויים היטב עם שמן זית, שום, גרידת לימון וטימין – תוספת קלילה שתמיד נעלמת מהשולחן.

2. שניצל כרובית טבעוני

פרחי כרובית מבושלים מעט, מצופים בבלילת קמח חומוס ופירורי לחם, אפויים או מטוגנים לשניצל זהוב המנצח כל ציפייה.

3. מוקפץ כרובית בסגנון אסייתי

חיתוך לפרוסות דקות וטיגון קל בווק עם רוטב סויה, ג’ינג’ר, ירקות שורש ובוטנים קלויים.

4. פיצה עם בסיס כרובית

גרירי כרובית, מיקס קמח אגוזים וטפיוקה, מתכון מושלם לבסיס פיצה ללא גלוטן – תטעמו ולא תאמינו.

5. קציצות כרובית ועשבי תיבול

שערבוב כרובית מאודה, תערובת קמחים ירוקים ותיבול עדין, קציצות קלילות שמתאימות לארוחה קלה או לפיקניק.

6. מרק כרובית קטיפתי

מרק נימוח, סמיך וקטיפתי, עם בצל ושום, עדשים או אגוזי קשיו, ללא טיגון כבד בכלל – עשיר, מנחם ובריא.

7. מג’דרה כרובית ועדשים

עדשים מבושלות יחד עם אורז ומעט פרחי כרובית קלויות – תוספת גיוון למנה המסורתית.

8. טאקוס קליפסי כרובית פיקנטית

כרובית קלויה מצופה תבלינים חריפים ברוטב אבוקדו, סלט ירקות רענן וטורטייה חמה.

9. פלאפל כרובית אפוי

גרסת־בריאות לפלאפל המסורתי – עיסה של כרובית, גרגרי חומוס, עשבים ותבלינים שנאפתה לכדורונים פריכים.

10. תבשיל כרובית עם עגבניות וחומוס

קוביות כרובית ברוטב עגבניות עסיסי עם חומוס, בצל שום ופפריקה. תוספת או עיקרית מהירה לכל ערב.

11. ״אורז״ כרובית מוקפץ

גרירי כרובית במקום אורז, מוקפצים עם ירקות, סויה, בצל ירוק ושומשום – פתרון דל פחמימות לשדרוג הארוחה.

12. פירה כרובית עם שמן זית ומלח גס

מעך עדין של פרחי כרובית מבושלים, שמן זית איכותי וקצת מלח – הפתעה נעימה לכל מי שמחפש תחליף תפוחי אדמה.

13. פשטידת כרובית ושיבולת שועל

תבשיל אפוי עם ביצים (או קמח חומוס לגרסה טבעונית), עשבים, ירק וגרעיני חמנייה.

14. תיבול הודי – כרובית בטנדורי טבעוני

מריחה של תערובת קארי טבעונית, אפיה על חום גבוה ואכילה ישירה מהתבנית.

15. קראמבל כרובית עם אגוזים ופטרוזיליה

פירורי אגוזים זהובים ופטרוזיליה ירוקה כיסוי לפרחי כרובית בתנור – השוס של כל שולחן חגיגי.

16. לביבות כרובית ותפו”א

בלילה של פרחי כרובית, תפוח אדמה מגורד, עשבים ותיבול, טיגון זהוב או אפייה ולקבל לביבות משובחת.

17. תחמיץ כרובית כבושה

שימור של פרחי כרובית במי חומץ, פלפל חריף, גזר שום וכורכום, לצד כל כריך או כמנת פתיחה.

18. שווארמה כרובית בתנור

פרסים של כרובית עטופים בתערובת תבלינים מזרחית, אפייה על חום גבוה והגשה בטורטייה עם טחינה.

19. סלט כרובית וגרגרי רימון

פרחי כרובית מאודים, בצל ירוק, שקדים קלויים וגרגרי רימון ליצירת סלט ריחני וצבעוני.

20. גרטן כרובית טבעוני

אפיית כרובית ברוטב שמנת סויה טבעונית, קראסט פירורי לחם ושקדים.

21. כרובית פיקנטית ברוטב צ’ילי מתוק

קטעים של כרובית בבלילה דקה, צלייה ואחר־כך ערבוב ברוטב צ’ילי מתוק לטעם אסיאתי מושלם.

22. סלט כרובית קרה עם לימון וכוסברה

בישול קצר של כרובית, ערבוב בנדיבות שמן זית, הרבה לימון ועלים ירוקים – לבד או כתוספת ליד כל מנה.

23. קאפקייקס כרובית ושומר

מאפינס בולטים ועסיסיים על בסיס כרובית ושומר מגורר עם גבינה טבעונית.

24. כרובית ממולאת אורז ועשבים

פרחי כרובית חצויים ממולאים בתערובת אורז ועשבי תיבול, אפויים עד לקבלת צבע זהוב.

25. טאבולה כרובית קיצית

גרירת כרובית דקה בשילוב עגבניות, מלפפון, פטרוזיליה ונענע – רעננות במנה קלה שמתמכרים אליה.

יתרונות המנות – פרקטי, בריא, לכל אירוע

מנות כרובית טבעוניות וצמחוניות נכנסות בדיוק למקום שחיפשתם: כי קל להניח תבנית כרובית בתנור אחרי יום עמוס, מצוין לקחת חטיף קציצות לדרך, ואפילו סלט כרובית מהיר לאירוח רגעי. השפע הוא בזמינות: כרובית משתלבת היטב עם כל סגנון אוכל, נספגת ברטבים ותבלינים, פריכה באפייה ועדינה במרק. עולם הכרובית מאפשר להתנסות, לגוון ולהתרגש מכל ביס חדש – טבעוני, צמחוני, טעים, בריא ומשביע. לא תאמינו מה אפשר לעשות מכרובית עד שלא תנסו – ואין ספק שמאהביה יגלו פה כמה רעיונות חדשים, ויש סיכוי גבוה מאוד שפרחי הכרובית יהפכו מהר מאוד לחלק קבוע בתפריט של הבית.
אם מתחשק לכם להרחיב את מגוון המתכונים שלכם ולגלות עוד רעיונות יצירתיים, כדאי להציץ ברשימה של מנות כרובית צמחוניות שיכולה לתת השראה למנות חדשות בכל עונה. כך תוכלו לשלב בין מתכונים פרקטיים לבין חידושים טעימים ובריאים, ולהכניס עניין וצבע לכל שולחן.

עקוב אחרינו

53

71k

51

14k

196k

הירשם לניוזלטר שלנו

קבל עדכונים שוטפים על התכנים הכי מעניינים לפני כולם!

על ידי שליחת הטופס אתה מאשר קבלת הודעות ומיילים ממגזין MoonMan (מבטיחים בלי ספאם :)

טרנדי עכשיו

פוסטים קשורים

עבור רבים, הכניסה לעולם הכושר נראית כמו מסע מפרך מלא מכשולים ותסכולים. אבל משהו קורה

 צפיות

בצעד שזעזע את עולם הנדל"ן המקומי, הוכרזה הנפקת מניות פרטית שבמסגרתה יגויס סכום משמעותי –

 צפיות

להגנות הקיימות כבר אין את היכולת להרתיע מתקפות סייבר מתוחכמות – הסכנה מתקרבת במהירות ואין

 צפיות

כמה מדהים לגלות שירק פשוט כמו כרובית מסוגל להפוך לגיבור המרכזי של השולחן, ולכבוש אפילו

 צפיות

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים לפני כולם

our news