אי אפשר להאמין שזו כרובית: 18 רעיונות מבריקים למנות טבעוניות וצמחוניות שישדרגו לכם את השולחן

צפיות

🕓 זמן קריאה : 3 דקות

שיתוף :

שיתוף :

כמה מדהים לגלות שירק פשוט כמו כרובית מסוגל להפוך לגיבור המרכזי של השולחן, ולכבוש אפילו את החשדנים ביותר! הכרובית, שידועה בעיקר כמנה צדדית צנועה, התגלתה בשנים האחרונות כרב־תכליתית ויצירתית במיוחד במטבח. כאן תמצאו 18 רעיונות מפתיעים, טבעוניים וצמחוניים, שהופכים אותה לקציצות פריכות, פשטידות מפנקות, ממרחים עשירים ומנות עיקריות חגיגיות שלגמרי גונבות את ההצגה. זה הרגע לאוורר מהראש את כל מה שחשבתם על כרובית ולפתוח דף חדש – כזה שימלא לכם את הבית בניחוחות ורעיונות מקוריים, שישימו אותה בקדמת הבמה בכל ארוחה.

הקסם שבכרובית: ירק אחד, אינספור אפשרויות

בשנים האחרונות הכרובית הפכה לכוכבת אמיתית במטבח הצמחוני והטבעוני. היא מצליחה להוכיח שבאמצעות תיבול נכון, צלייה, אידוי או אפייה – כל מנה יכולה לקבל עומק וטעמים שאין להם מתחרים, גם בלי רכיבים מהחי. כרובית מותאמת גם לתהליכים קולינריים מודרניים: אפשר לגרר אותה במקום אורז, לטחון למרקים קטיפתיים ללא שמנת, להכין ממנה סטייקים או אפילו לחקות מאכלי רחוב.

הערכים התזונתיים של הכרובית

מעבר לטעמה הנהדר, הכרובית היא ירק בריא במיוחד. היא עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, כמות גבוהה של ויטמין C וגם נוגדי חמצון התורמים למערכת החיסונית. היא דלה בקלוריות ואינה מכבידה על מערכת העיכול. כל אלה הופכים אותה לבסיס מושלם לארוחות קלילות, מזינות ומשביעות.

מגוון סגנונות במטבח: 18 דרכים מקוריות לבשל עם כרובית

1. סטייק כרובית בתנור

חותכים את הכרובית ל"סטייקים" עבים, מזליפים מעט שמן זית, מתבלים בפפריקה, כמון ושום – ואופים עד שהקצוות שחומים והפנים רך ונמס בפה.

2. פשטידת כרובית ומנגולד

משלבים כרובית מאודה עם עלי מנגולד קצוצים, קמח עדשים ותיבול עשיר. הפשטידה נאפית בקלות ומושלמת לארוחת ערב או פיקניק.

3. קציצות כרובית טבעוניות

גרסה מפנקת לקציצות – שילוב של כרובית מאודה, גרגרי חומוס, בצל ירוק וזרעי פשתן. הקציצות נאפות או מטוגנות עד שהן פריכות וזהובות.

4. אורז כרובית

מגרדים את הכרובית לפירורים דקים, מוקפצים עם בצל, שום וירקות עונתיים. מנה שמזכירה אורז, אך הרבה יותר קלה ובריאה.

5. "כנפיים" כרובית ברוטב חריף מתוק

פולטים פרחי כרובית, עוטפים בבלילה טבעונית ואופים. לאחר מכן טובלים ברוטב פיקנטי ומגישים כמנת פתיחה לוהטת.

6. כרובית צלויה בטחינה ירוקה

סוד המנה הוא בצלייה עד שהכרובית משחימה ולאחר מכן בזילוף תחינה עם עשבי תיבול, שום ולימון. פשוט, מהיר ומספק.

7. מרק קטיפתי מכרובית

מבשלים כרובית עם תפוח אדמה, בצל ואגוז מוסקט, טוחנים ומקבלים מרק סמיך וקטיפתי, שמחזיק על כפית – בלי שמנת ובלי תוספות מלאכותיות.

8. כרובית אפויה בגריל עם זעתר ושום

מעט שמן זית, זעתר, גרגרי שום ומלח – ואפייה קצרה בגריל עד שהכרובית משחימה והופכת לקריספית במיוחד.

9. שווארמה כרובית עם פיתות מלאות

מטגנים פרחי כרובית עם בצל, פפריקה, כמון וטחינה חמה, ומגישים בתוך פיתה עם ירקות טריים וסלט חריף.

10. קוסקוס כרובית עם ירקות צבעוניים

גורסים כרובית לקוסקוס דק, מערבבים עם גזר, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות וחומוס בתיבול לימוני קיצי.

11. לביבות כרובית אפויות

טוחנים כרובית עם בצל, שום, פטרוזיליה, קמח חומוס ותיבול; יוצרים קציצות ואופים עד שזהוב וטעים.

12. מג'דרה כרובית ועדשים

משלבים כרובית קצוצה ועדשים מבושלים, מבשלים עם תבלינים מזרחיים (כמון, קינמון) ומבשלים עד למרקם עשיר ונימוח.

13. טאבולה כרובית

כרובית מרוסקת דק מחליפה את הבורגול, יחד עם עגבניות, בצל ירוק, פטרוזיליה והמון מיץ לימון – לרעננות וקראנצ'יות מפתיעה.

14. מאפה כרובית וקשיו

שכבות של כרובית צלויה, ממרח קשיו מתובל ועשבי תיבול; אפייה קצרה בתנור יוצרת מאפה עשיר, שופע חלבון ושובע.

15. קרמבל כרובית ותפוחי אדמה

מנת תנור שמורכבת משכבות של תפוחי אדמה וכרובית, מתובלים ומעליהם פירורי לחם מלא וטחינה, לאפייה עד שמריחים ריח של בית.

16. דאל הודי עם פתיתי כרובית

שילוב של עדשים אדומות ופתיתי כרובית, מבושלים בתיבול קארי עשיר, כוסברה ולימון – מחמם, עשיר ואקזוטי.

17. ממרח כרובית קלויה עם לימון ושום

קולים כרובית עד ריכוך, ומעבדים עם שמן זית, שום ולימון לקבלת ממרח מפנק ללחם, בייגלס או ירקות חתוכים.

18. פיצה "בצק" כרובית

טוחנים כרובית, מערבבים עם מעט קמח ורסק עגבניות, יוצרים תחתית ואופים לפני שמוסיפים רוטב וירקות – לבסיס קריספי שממש לא מרגיש כמו תחליף.

כך תבחרו ותשמרו על כרובית איכותית

בבחירת כרובית כדאי לבחור ראש לבן, מהודק ונקי מעלים ונקודות חומות. שומרים אותה במגירה העליונה של המקרר בשקית פתוחה. אם החתכתם, עדיף לכסות בניילון נצמד ולהשתמש בתוך שלושה ימים, כך תשמרו על טריות וטעם.

טיפים להכנה מוצלחת במיוחד

  • צלייה בתנור (על חום גבוה וללא כיסוי) תגלה עומק טעמים ותיתן לכרובית קראנצ'יות.
  • ניתן להשתמש גם בגבעול – הוא עדין ולא פחות טעים מהפרחים.
  • כדאי להשרות כרובית לפרקי זמן קצרים במים עם חומץ לפני בישול, במיוחד אם רוצים להיפטר מחרקים.
  • לצלייה ולבישול קצר הוסיפו שמן זית, שום קלוי ולימון לקבלת ארומה עשירה.

יתרונות נוספים – ומדוע זה הזמן לאמץ את הכרובית

הכרובית מהווה תחליף נהדר למי שמנסה להפחית בגלוטן, בשר או מוצרי חלב – היא מגוונת, מזינה, נגישה וזולה. התפקיד המרכזי והעכשווי של הכרובית במטבחים הביתיים והמקצועיים כאחד, ממשיך לצמוח ולהתפתח, ואין ספק שמנות הכרובית הן לא טרנד חולף אלא קלאסיקה שתחזור שוב ושוב לשולחן. השילוב בין בריאות, קלות הכנה ומגוון אפשרויות – כל אלה הופכים את הכרובית לכוכבת טבעית של המטבח המודרני ושל כל מי שמבקש לגוון, לרענן ולהפתיע, גם בלי בשר או חלב.
למי שאוהב לשדרג את מנות הכרובית למשהו עוד יותר בריא ומזין, שווה לנסות לשלב בקציצות או בפשטידות גם קמחים מיוחדים יותר, כמו קמח כוסמין. מדובר בקמח איכותי שמוסיף מרקם עדין וטעם אגוזי למנה – והוא גם נחשב לעיכול קל יותר עבור רבים ביחס לחיטה רגילה. רוצים לדעת עוד על ההבדלים בין כוסמין לחיטה ועל יתרונות קמח הכוסמין? קמח כוסמין, יתרונות קמח כוסמין, כוסמין לעומת חיטה

עקוב אחרינו

53

71k

51

14k

196k

הירשם לניוזלטר שלנו

קבל עדכונים שוטפים על התכנים הכי מעניינים לפני כולם!

על ידי שליחת הטופס אתה מאשר קבלת הודעות ומיילים ממגזין MoonMan (מבטיחים בלי ספאם :)

טרנדי עכשיו

פוסטים קשורים

האם החלטת הנשיא תצליל את שעון החול של טיקטוק? בעוד 90 ימים הקריטיים עשויים לשנות

 צפיות

עם תכניות להצלת הפלטפורמה ל-90 יום, הגבולות הדיגיטליים מתרסים ומעוררים דיונים סוערים על עתידה של

 צפיות

תארו לעצמכם עתיד שבו טכנולוגיה מתקדמת לא רק תומכת, אלא מנחה האישיות שלנו – עולם

 צפיות

iOS 19 משקף מהפכה אמיתית בתחום הצילום: ממשק מצלמה מהפכני בהשראת Vision Pro מזמין חוויות

 צפיות

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים לפני כולם

our news