אינטל נפרדת ממאות עובדים בישראל: אנבידיה קולטת את המפוטרים

צפיות

🕓 זמן קריאה : 2 דקות

שיתוף :

שיתוף :

אינטל ישראל, אחת מהחברות המובילות בשוק הטכנולוגי המקומי, מתחילה בימים אלה את סבב הפיטורים הנרחב במרכזי הפיתוח שלה. מהלך זה מתרחש לאחר תוכנית פרישה מרצון שהציעה החברה לעובדיה, בה הוצעו להם פיצויים של עד 19 משכורות.

על פי ההערכות, מאות עובדים, בעיקר ממרכזי הפיתוח בחיפה, פתח תקווה וירושלים, צפויים לעזוב את החברה בימים הקרובים, בעוד במקביל המתחרה אנבידיה קולטת את חלקם לשורותיה.

תוכנית הפיטורים ומצוקות כלכליות

גל הפיטורים הנוכחי הוא חלק מתוכנית כללית שחשפה אינטל כבר באוגוסט, עם התחייבות לצמצם כ-15% מכוח האדם הגלובלי שלה. בישראל, מרבית המפוטרים צפויים להגיע מאתרי הפיתוח, בעוד במפעלי הייצור בקרית גת – שם מתבצע פרויקט בניית מפעל חדש – נרשם צורך מתמשך בכוח אדם, כך שסביר להניח ששם הפיטורים יהיו מינימליים.

התחושה בקרב העובדים בחברה היא של אי-וודאות, ורבים מהם מעידים על ירידה במורל. התקופה הארוכה שבה התהליך מתנהל גורמת לאווירה של דאגה ותסכול, כאשר רק צוותי ניהול בכירים מחזיקים במידע מלא על היקף הפיטורים ועל אילו פרויקטים ימשיכו לפעול.

הזדמנות לאנבידיה לקליטת עובדים

בעוד אינטל מתמודדת עם משבר עמוק, אנבידיה – מתחרתה הישירה בתחום השבבים – קולטת עובדים לשעבר מאינטל ומתרחבת בשוק המקומי. במשרדי אנבידיה ביוקנעם ובתל אביב נקלטו כבר עשרות עובדים לשעבר מאינטל, ורבים נוספים צפויים לעבור אליה במהלך החודשים הקרובים. על פי ההערכות, מספר העובדים החדשים שגייסה אנבידיה מאינטל עשוי לעבור את המאה עד סוף השנה.

המעבר של עובדים בין החברות לא מפתיע; אנבידיה מציעה תנאי שכר ותגמולים אטרקטיביים יותר מאינטל, ובכלל זה חבילות מניות גבוהות משמעותית. עבור מהנדסים מתחילים, למשל, חבילת השכר באנבידיה יכולה להיות גבוהה בכשליש מהמוצע באינטל, דבר המושך רבים לעבור לשורותיה.

שינוי בתנאים ותוכנית רה-ארגון באינטל

מעבר לפיטורים, אינטל ביצעה גם קיצוצים בתנאי העבודה של עובדיה בישראל, כולל צמצום תוכנית הליסינג והפחתת שירותים נלווים כמו מכונות קפה במשרדים. ההחלטות הללו נובעות ממצוקת תזרים שחווה החברה בשל התחייבויותיה להקמת מפעלים נוספים והירידה בביצועים הכספיים.

אינטל מתכננת לצמצם פרויקטים קיימים ולמכור נכסים כמו הסטארט-אפ הישראלי גרנולייט, שנרכש לפני כשנתיים תמורת 650 מיליון דולר. אם לא תימצא לו רוכשת, ייתכן כי החברה תיאלץ לסגור אותו או לצמצם את פעילותו באופן משמעותי.

מציאות חדשה בהייטק הישראלי

הפיטורים באינטל משקפים מגמה עולמית של קיצוצים בחברות טכנולוגיה, שמחפשות לצמצם עלויות בעקבות האתגרים הכלכליים וההאטה בביקוש למוצרי טכנולוגיה. מציאות זו מציבה בפני עובדים בתעשייה אתגר, אך גם הזדמנות – עם קליטה אפשרית במתחרים כמו אנבידיה או חברות נוספות שמחפשות להתרחב וליהנות מכישרונות מקומיים.

הפיטורים באינטל מהווים גם תמרור אזהרה לענף ההייטק בישראל, שממשיך להתמודד עם אתגרים חדשים ודורש התאמות במודל העסקי על מנת לשמור על יציבות כלכלית ולשמר את העובדים המסורים ביותר.

עקוב אחרינו

53

71k

51

14k

196k

הירשם לניוזלטר שלנו

קבל עדכונים שוטפים על התכנים הכי מעניינים לפני כולם!

על ידי שליחת הטופס אתה מאשר קבלת הודעות ומיילים ממגזין MoonMan (מבטיחים בלי ספאם :)

טרנדי עכשיו

פוסטים קשורים

על רקע שינויים מהותיים בשוק ובתחום הטכנולוגיה, הארגון מציג מהפכה אסטרטגית המשלבת גיוס הנהגה בכירה

 צפיות

החות'ים בתימן מדווחים על הפלת כלי טיס בלתי מאויש מסוג MQ-9, מה שמעורר שאלות רבות

 צפיות

חברת SGF Global, אחת השחקניות הבולטות בשוק הגלובלית, מודיעה בגאווה על פתיחת משרד חדש בתל

 צפיות

שדרוג התשתיות בעיר רמת גן, הממוקמת במרכז הארץ, מביא עימו שינוי משמעותי בקו הרקיע של

 צפיות

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים לפני כולם

our news